MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. beats1/123rf.com

Dodaj do dań z grilla, a będzie zdrowo i lekko. Te sałatki z warzyw sezonowych sprawdzą się idealnie. Wypróbuj przepisy na fit sałatki

Sałatka grillowa ze szparagami i truskawkami

Składniki:
– 500 g zielonych szparagów,
– 250 g truskawek,
– sałata (dowolna np. masłowa, rzymska, rukola),
– 100 g sera feta (lub sera koziego),
– sok z 1/2 cytryny,
– 2 łyżki oliwy z oliwek,
– 2 łyżki płatków migdałowych,
– sól morska, czarny pieprz.

Przygotowanie:
Warzywa i truskawki umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki. Szparagi umyć i odciąć końcówki. Gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Truskawki pokroić na ćwiartki. Orzechy posiekać. Do miski włożyć sałatę, szparagi, truskawki oraz dodać pokruszony ser feta lub ser kozi.

Skropić sokiem z cytryny i oliwą, doprawić grubo mielonym czarnym pieprzem i odrobiną soli (należy wziąć pod uwagę, że ser feta jest słony). Posypać prażonymi płatkami migdałów.

Zobacz również

Groźny wypadek w Andrychowie we wczesnych godzinach rannych

NOWE
Groźny wypadek w Andrychowie we wczesnych godzinach rannych

Polacy nie chcę likwidacji ocen zachowania

NOWE
Polacy nie chcę likwidacji ocen zachowania

Polecamy

Polacy nie chcę likwidacji ocen zachowania

Polacy nie chcę likwidacji ocen zachowania

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje