Wokół polskiego mięsa i przetworów mięsnych znowu jest bardzo głośno za sprawą afery wykrytej przez dziennikarzy TVN w Lnianie koło Świecia. Z prowokacji dziennikarskiej przeprowadzonej w Violi wynikało, że przeterminowane wyroby, których nie udało się sprzedać wracały do zakładów mięsnych w których zostały wyprodukowane. Tam miały być przetwarzane i wykorzystywane do produkcji świeżych wędlin.
- Na szczęście w naszym powiecie nigdy nie dochodziło do podobnych sytuacji, ale podkreślam, że za produkty odpowiadają producenci – mówi Ryszard Sajnóg, powiatowy lekarz weterynarii w Człuchowie. Jeśli oni nie będą świadomi, to kontrolerzy niewiele będą w stanie zrobić.
Więcej na temat tej sprawy w najbliższym wydaniu "Dziennika Człuchowskiego".
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?