18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jakie wartości odżywcze mają grzyby?

abcZdrowie
archiwum
Aromatyczne kurki, prawdziwki oraz borowiki stanowią doskonały dodatek do sosów. Czy oprócz smaku te leśne skarby mogą poszczycić się zawartością składników odżywczych?

Grzyby są popularnym dodatkiem do dań, ale rzadko wspomina się o nich w kontekście wartości odżywczej. To prawda, że pod względem zawartości składników odżywczych ustępują wielu innym produktom spożywczym, ale nie są całkiem pozbawione witamin i minerałów. Grzyby dostarczają dużych ilości witaminy A oraz witamin z grupy B (B1 i B2). Ponadto zawierają cynk oraz selen. Grzyby wyróżniają się również dużą zawartością wody, ale trudno określić je mianem lekkostrawnych, dlatego warto spożywać je z umiarem.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Partnerem serwisu jest

od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto