Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na łososiową roladkę ze świeżym szpinakiem

Redakcja
Przepis na łososiową roladkę ze świeżym szpinakiem
Przepis na łososiową roladkę ze świeżym szpinakiem Etiuda
Dla miłośników ryb polecamy dzisiaj przepis na łososiową roladkę ze świeżym szpinakiem.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na łososiową roladkę ze świeżym szpinakiem

Składniki:
filet łososia
szpinak baby ok. 100-150 g (wg uznania)
2 ząbki czosnku
pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Filet łososia nacinamy wzdłuż w tzw. książkę i dodajemy ulubione przyprawy (koniecznie sól i pieprz). Następnie siekamy czosnek i wrzucamy go do rondelka na rozgrzaną oliwę. Chwileczkę przysmażamy. Następnie dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem aż zmięknie. Tak przygotowanym farszem smarujemy łososia, rolujemy go i gotujemy techniką sous-vide przez 28 minut w temperaturze 56 stopni. Technika sous-vide polega na gotowaniu potraw w wodzie w szczelnie zamkniętym worku. Dzięki temu dania zachowują swój naturalny smak i jakość. Po zakończeniu gotowania, wyjmujemy łososia, kroimy w talarki i podajemy z listkami szpinaku.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto