Najpierw msza w intencji Ojczyzny, potem złożenie kwiatów pod pomnikiem, gdzie przypomniano najważniejsze fakty historyczne związane z tym świętem. Na koniec święto niepodległości w radosnej atmosferze, czyli konkurs kulinarny "Słodkości na Dzień Niepodległości". Tak wyglądał 11 listopada w Człuchowie. W tym roku jury konkursowe oceniało prawie 20 wypieków - głownie wykonanych przez dzieci i młodzież człuchowskich szkół. Zwyciężył "Mazurek Dąbrowskiego" z ciasta Red Velevet z masą śmietankową o smaku cytrynowym. Ale wszystkie ciasta były i piękne i pyszne - kto nie zdążył zobaczyć i posmakować - niech żałuje. Kolejny konkurs dopiero za rok. Więcej o konkursie w piątkowym Dzienniku Człuchowskim. Zapraszamy do galerii zdjęć.
Wideo
Trener Wojciech Łobodziński mówi o sytuacji kadrowej Arki Gdynia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!