Tradycyjnie już podczas jednej z najważniejszych imprez w kalendarzu kulturalnym Debrzna, nie mogło zabraknąć konkursu kulinarnego. Kto wygrał, o tym napiszemy w "Dzienniku Człuchowskim", mieszkańcy Debrzna i ich goście, nawet poza konkursem mieli jednak okazję do skosztowania pyszności z pieczonym dzikiem i żurkiem na czele. Wprawdzie Łukasz Jurkowlaniec, wiceburmistrz Debrzna mocno podkreślał swój wkład w stworzeniu pysznej zupy, jednak jak się dowiedzieliśmy, jego rola ograniczała się głównie do obrania ziemniaków. Wiceburmistrz miał co robić, przygotowano bowiem aż 600 porcji żurku.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?